Wat is MLM Multi Level Marketing

Gepubliceerd op 17 oktober 2018 om 09:36

Zelf had ik hier nog nooit van gehoord totdat iemand tegen mij zei, dat is net zoiets als die tuperware feestjes. 
Dat ken je vast wel, zo`n feestje dat je dan geeft en al je vriendinnen uitnodigt. Er komt dan iemand met van die mooie bakjes
en maakt een mooi verkooppraatje. Super leuk allemaal en als je vriendinnen wat kopen krijg jij als gastvrouw commissie over de verkopen.

gelukkigmetgeld

Toen ik in contact kwam met het bedrijf FutureNet  moest ik me er eerst even in verdiepen. Wat voor een bedrijf is dit nu precies?
Mensen waarschuwen voor piramide spelletjes en daar wil ik echt niet aan mee doen.
Gelukkig is dit een open en betrouwbaar bedrijf die werkt volgen MLM systeem. We helpen elkaar allemaal om er financieel beter van te worden.
Dat zie je in het gewone bedrijfsleven bijna niet terug. De top verdiend het meeste en de mensen van de werkvloer die meestal het hardste mogen 
werken verdien het minst. Dit is helaas een piramide systeem.  Alleen wordt dit niet zo gezien en de meeste mensen vinden dit maar normaal.
Ik ben blij dat ik FutureNet ben tegen gekomen waar iedereen veel geld mag verdienen, niet alleen de directeuren bovenaan.

Wat is MLM precies? Hieronder wordt het uitgelegd zodat je er een idee bij hebt!

MLM is een businessmodel/verdienmodel wat in bijvoorbeeld Azië en Amerika een bekend fenomeen is.
Het komt in Nederland in mindere mate voor, omdat Nederland van oorsprong een handelsland is. We doen veel zaken op de traditionele manier, inkopen en verkopen.
In Nederland zijn wel enkele multi level marketing bedrijven bekend geworden die plastic bakjes ( tupperware), zeep & doekjes en afslank producten verkopen.
Het idee achter MLM is vrij simpel.Het gaat via mond-op-mond reclame.
Als u naar de bioscoop bent geweest en een mooie film heeft gezien, vertelt u dit aan uw vrienden.
Uw vrienden nemen dat vervolgens van u aan en gaan ook naar de bioscoop naar die specifieke film vanwege uw enthousiasme.
In multi level marketing wordt het product  die gemaakt worden, niet verkocht in een traditionele winkel, maar alleen via mond-op-mond reclame. Je hoort van het bestaan van het product af van een vriend die het gebruikt en ook zelf kan verkopen.  
FutureNet verkoopt onder andere advertentie pakketten waarmee je jouw bedrijf meer naamsbekendheid kan geven. 

 

Is MLM een piramide spel?

 Multi level marketing kan geen piramidespel zijn. Piramidespellen zijn namelijk illegaal volgens de wet. Een goed MLM bedrijf is te herkennen aan het feit dat zij een openbaar, beursgenoteerd bedrijf aan de NASDAQ is. Wat is dan wel een piramidespel? Iemand (vaak een vriend/kennis of familielid) haalt u over om veel geld te investeren in een project dat volgens de beloften veel geld oplevert op termijn. U betaalt na onderzoek een bedrag (vaak duizenden euro’s) en inderdaad, na een maand ontvangt u een bedrag terug. Volgens de bekende is dat pas het begin en gaat dit eindeloos door. Wat hij/zij niet vertelt is dat datzelfde geld afkomstig is van iemand anders die ook duizenden euro’s heeft ingelegd en in dezelfde leugen is gestapt. Dit piramidespel gaat net zolang door totdat er geen nieuwe slachtoffers meer instappen. Dan droogt de geldstroom op en is iedereen enorm veel geld en het vertrouwen in de medemens kwijt.Dit is uiteraard puur bedrog en hoort niet te gebeuren. Het is misbruik maken van goedgelovige mensen en heeft dan ook niets te maken met multi level marketing.

Traditionale manier van werken een piramidespel?

De traditionele manier van producten maken, verkopen en winst maken lijkt meer op een piramidespel dan multi level marketing (zie de afbeelding ). De eigenaar van het bedrijf verdient het meeste geld, de directeur daaronder wat minder, maar werkt erg hard zodat de eigenaar veel geld kan verdienen. De regio-directeur doet hetzelfde, tot aan de winkelbediende aan toe waarbij u en ik onze spullen kopen. 

Hoe verdient je geld met Multi Level Marketing?

Hoe verdient men geld met multi level marketing? Met MLM kan in theorie iedereen legaal geld verdienen door middel van het compensatieplan. Ongeacht achtergrond, religie, afkomst of opleiding. Het is alleen de enkeling die ervoor kiest die een netwerk marketing professional wil worden die echt succesvol wordt en van de opbrengst kan leven. Een compensatieplan kun je het best als volgt uitleggen: Iedereen kent de traditionele manier van zaken doen. We gaan naar de winkel, vragen aan de medewerker om de beste stofzuiger, vergelijken wat prijzen en kopen uiteindelijk stofzuiger merk X omdat iemand die ons dierbaar is dit merk al jaren gebruikt en goed werkt. In de prijs van de stofzuiger zit 30% kosten om het apparaat te maken, 10% gaat naar het salaris van die verkoper die u geholpen heeft, 5% naar de schoonmaker die de fysieke winkel schoonmaakt, 5% gaat naar het gas en licht van diezelfde winkel, het geld om de stofzuiger van de fabriek naar de winkel te krijgen kost 5% en een naar verhouding groot percentage (20%) gaat naar marketing om het product verkocht te krijgen. Dat geld wat naar marketing gaat en naar de fysieke winkels met al het personeel, gaat bij multi level marketing direct naar de associatie, degene die het product daadwerkelijk verkoopt


«   »